Которварошка “котлићијада” окупља рекордан број екипа


КОТОР ВАРОШ, 20. АПРИЛА – “Већ сада је извјесно да ће ово бити најпосјећенија котлићијада до сада, а тренутно је пријављено преко 80 екипа у такмичарском дијелу“, рекао је Миодраг Петровић, директор Туристичке организације општине Котор Варош.

По његовим ријечима највише екипа је из Котор Вароша, а долазак су најавиле екипе из Аустрије, Хрватске, Словеније и Србије.

Котлићијада се одржава сутра (недјеља) на Градском купалишту “Бјелине” са почетком у 08.00 часова.

Очекујемо и значајан број екипа у ревијалном дијелу, а сви посјетиоци ће моћи бесплатно да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће“, нагласио је Петровић.

Општина Котор Варош обезбиједила је точено пиво и зачине за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбијеђене су довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири који треба да одабере побједнике у обје категорије.

“Которварошку котлићијаду”, која се одржава у оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине, организује општина у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Спортско-риболовним друштвом “Котор Варош”, те ловачким удружењима са подручја општине, “Узломац”, “Јеловка” и “Борчићи”.