Которварошке школе добиле на поклон лопте


КОТОР ВАРОШ, 10. ОКТОБРА – Представници Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош уручили су данас 10 фудбалских лопти Основној школи „Свети Сава“ и Средњошколском центру „Никола Тесла“ за потребе извођења наставе физичког васпитања.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош Слободан Петровић је истакао да ова акција има за циљ популаразацију и омасовљење спорта, како на редовним часовима физичког васпитања, тако и рекреативно.

Циљ нам је да подстакнемо младе да се што више баве спортом и да их охрабримо у томе. Трудићемо се да и у наредном периоду буде оваквих и сличних акција а све у циљу правилног физичког развоја и отклањања раних деформитета у развоју код дјеце“, нагласио је Петровић.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Слађана Шубара се захвалила фудбалским ветеранима који дјелују у оквиру Удружења за промоцију и значај спортске рекреације на лоптама са којима се играју многа значајна спортска такмичења највишег ранга.

DSCN7129

Изузетно ми је драго што су бивши фудбалери, данас рекреативци и цијењени спортски радници, препознали наше потребе и донирали нам лопте како би на квалитетан начин радили са дјецом и подстицали их да се што више баве спортом“, рекла је Шубара.

Директор Средњошколског центра „Никола Тесла“ Данијела Костић је истакла да је свака помоћ добродошла и од изузетног је значаја за развој спорта у локалној заједници.

DSCN7127

Бројни спортисти су поникли у Котор Варошу и неки од њих су репрезентативци земаља бивше Југославије, а ова акција фудбалских ветерана је најбољи примјер који требају слиједити многи, јер су показали како се воли свој град а уједно су усрећили наше ученике“, поручила је Костићева.

Фудбалски ветерани ће до краја године подијелити још десет лопти подручним Основним школама у Котор Варошу.