Которварошки ветерани други у Aпатину


КОТОР ВАРОШ, 18. СЕПТЕМБРА – Которварошки фудбалски ветерани су протеклог викенда учествовали на „Турниру пријатељства“ у Апатину, гдје су освојили друго мјесто.

DSCN7049

Прво мјесто припало је ветеранима из Сокобање, док су домаћини и организатори турнира, ветерани Апатина, освојили треће мјесто.

Све утакмице су игране у сали Основне школе „Жарко Зрењанин“, а пехаре и дипломе капитенима екипа уручио је предсједник општине Апатин Милан Шкрбић.

Братске везе са ветеранима из Котор Вароша и Сокобање су учвршћене након овог турнира, а искрено се надам да ће он постати традиционалан и да су наши спортски пријатељи из Републике Српске понијели лијепе успомене из Апатина“, истакао је Шкрбић.

Иако некомплетни Которварошани су били на корак од освајања првог мјеста, али им је недостајало спортске среће у мечу са екипом из Сокобање.

Представник екипе ветерана из Котор Вароша Борис Новаковић похвалио је гостопримство домаћина и изразио задовољство што ће Которварошани бити гости пријатеља из Сокобање у мају наредне године.

DSCN7054

Све честитке домаћину на организацији, јер су се потрудили да нам боравак у Апатину остане у лијепом сјећању, а са сигурношћу могу рећи да смо успоставили братске односе и са нашим пријатељима из Сокобање“, нагасио је Новаковић.

Најбољи играч ветерана из Сокобање Горан Франкуловић – Френки је уручио пригодне поклоне Котрварошанима и са великим задовољством их позвао у Сокобању.

Имали смо ту срећу да упознамо нашу браћу из Котор Вароша, општине о којој смо чули све најљепше. Нема сумње да ћемо се дружити још дуго, како на спортским теренима тако и у „трећем полувремену“, гдје су нас домаћини одушевили са богатом понудом хране и пића“, рекао је Франкуловић.

Током боравка у Апатину Которварошани су посјетили и православни храм „Сабор Светих Апостола“, гдје их је апатински парох Младен Глушац упознао са историјатом и настанком симбола хришћанства који спаја источну и западну културу.

Такође, уприличена је и вожња бродом на ријеци Дунав, гдје су сви учесници турнира могли да се упознају са чарима прелијепе ријеке и туристичким потенцијалима Апатина.