Которварошки фолклораши одушевили публику наступом у Охриду


КОТОР ВАРОШ, 22. ЈУЛА – Омладинци Фолклорног ансамбла /ФА/ „Котор Варош“ су синоћ на Међународном фестивалу фолклора „Костоски“ у Охриду одиграли крајишко коло и за свој наступ побрали симпатије присутне публике.

Ово је прво учешће младих которварошких фолклораша на међународној смотри фолклора, гдје су представљали Републику Српску заједно са Културно-умјетничким друштвом /КУД/ „Шареница“ из Приједора.

Folklor Ohrid 1

Предсједник ФА „Котор Варош“ Санела Поповић рекла је да су на фестивалу учествовали КУД-ови из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Бугарске и Македоније.

Циљ овог Међународног фестивала на којем наступају фолклорне групе, хорови, оркестри и мажореткиње је приказати културу, музику, ношње, пјесме, кола и традицију различитих држава широм Европе, а ми носимо лијепе утиске из Охрида, јер смо достојно представили нашу локалну заједницу и Републику Српску“, истакла је Поповићева и додала да су домаћинима уручили пригодне поклоне са мотивима Котор Вароша.

Folklor Ohrid 5

Млади которварошки фолклораши су стекли и нова пријатељства, а домаћини су их упознали са љепотама Охрида и Охридског језера.

ФА „Котор Варош“ ове године обиљежава јубилеј десет година постојања. Броји око стотину чланова распоређених у четири узрасне групе: млађа и старија дјечија група, омладинсци и рекреативци.