Которварошки фудбалски ветерани шире пријатељства


КОТОР ВАРОШ, 27. МАРТА – Фудбалски ветерани из Котор Вароша су наставили да склапају нова пријатељства са „вршњацима“ из земаља бивше Југославије. Протеклог викенда били су гости ветерана „Јадрана“ из Голубинаца, мјеста које се налази у близини Старе Пазове, и славили су резултатом 4:2.

Бриљирао је Дамир Варошић, најбољи стријелац которварошке „Младости“, са четири постигнута гола, али и Алекса Вучановић са три асистенције. Треба истаћи да ветерани „Јадрана“ са доста успјеха наступају у ветеранској лиги сремског округа, а предводи их Слободан Марковић, који је својевремено играо за Улм у њемачкој другој лиги, био на прагу доласка у редове београдских вјечитих ривала и новосадске Војводине, а данас је тренер млађих категорија ФК „Инђија“.

Још увијек у нама постоји ентузијазам за овакве утакмице и дружења, јер тако одржавамо кондицију и склапамо нова пријатељства, а наши пријатељи из Старе Пазове су се показали као сјајни домаћини и овом приликом бих се захвалио на гостопримству и пажњи коју су нам пружили“, рекао је Драгиша Јурић.

Јасмин Варошић је изразио задовољство оствареном побједом, иако је резултат био у другом плану.

Увијек се сјајно осјећамо у Србији, наша игра је подсјетила на издања када смо заједно наступали за сениорски тим „Младости“, а показали смо и снагу и издржљивост у трећем полувремену“, поручио је Варошић.

На дружењу послије утакмице Которварошани су уручили пригодне поклоне предсједнику ФК „Јадран“ Драгану Ђукићу, који ће бити трајна успомена на незаборавно дружење.

Могу слободно рећи да се радујемо доласку у Котор Варош у августу мјесецу, а нема сумње да ће наша заједничка дружења постати традиционална“, истакао је Ђукић и додао да ће умјетничка слика Бранка Русмира красити клупске просторије, а спортске мајице са обиљежјима Котор Вароша ветерани „Јадрана“ ће поносно носити на наредним лигашким утакмицама.

Управо захваљујући предсједнику Ђукићу и Миодрагу Сердару которварошки фудбалски ветерани су посјетили Спортски центар Фудбалског савеза Србије, гдје им је директор спортског дијела Куће фудбала Славко Туфегџић показао садржаје овог спортског-туристичког комплекса.

Том приликом је селектор репрезентације Србије до 20 година Илија Петковић, уочи тренинга младих „орлића“, поздравио Которварошане и захвалио се на подршци коју народ и спортисти у Републици Српској пружају националним селекцијама Србије.