Котор Варош добио сертификат БФЦ СЕЕ


БЕОГРАД, 25. АПРИЛА – Град Добој и општине Лакташи, Котор Варош и Градишка добили су у Београду, на свечаности коју је организовала Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), сертификате о повољном пословном окружењу БФЦ СЕЕ.

На овој свечаности, којој су, између осталих, присуствовали премијер Србије, Ана Брнабић, високи представници Владе Србије, Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске, која је и технички секретаријат за реализацију програма БФЦ СЕЕ у Српској, представљена је иницијатива за институционализацију сарадње између земаља Југоисточне Европе кроз успостављање регионалне платформе за повољно пословно окружење.

BFC 1

Иницијатива се надовезује на успјешне пројекте институција из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Македоније и Србије на увођењу заједничког стандарда пословног окружења и иновативних модела у раду јавне управе, попут електронских грађевинских дозвола, ваучеризације сезонског рада, онлине фискализације.

BFC 2

Осим локалних заједница из Републике Српске, сертификати су уручени градовима и општинама из ФБиХ.

BFC 3

У оквиру пратећег програма, министри, градоначелници, инвеститори и представници међународне заједнице имали су прилику да на форуму регионалних лидера размјене мишљења о даљем јачању регионалне сарадње и европске перспективе наших земаља.