Котор Варош на прагу да поново добије сертификат БФЦ СЕЕ


КОТОР ВАРОШ, 24. ЈУЛА – Министар управе у локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић је изразила задовољство што је Котор Варош на прагу да поново добије сертификат БФЦ СЕЕ који добијају све јединице локалне самоуправе у Југоисточној Европи за које се оцијени да имају повољно пословно окружење.

Из Министарства наводе да тренутно осам јединица локалне самоуправе имају овај сертификат, а њих пет је у процесу ресертификације међу којима је и Котор Варош.

Овај пројекат је намијењен градовима и општинама који имају одговарајуће капацитете да привуку инвестиције, раде на унапређењу локалног развоја и стварају повољно пословно окружење. Циљ нам је да већина јединица локалне самоуправе буду препознате као такве“, нагласила је Јујићева.

IMG-8b370c43d5820d80cd04c345810c5ee7-V

Јујићева је данас током посјете овој локалној заједници разговарала са начелником Котор Вароша Зденком Саканом, а обишла је и матичне службе у општинској управи Котор Вароша.

Отворене су бројне теме попут примјене Закона о локалној самоуправи, Закона о службеницима и намјештеницима у јединицама локалне самоуправе и другим областима које су у надлежности Министарства, а чији је циљ побољшање услуга грађанима.

Пандемија нас је све погодила, па тако и Котор Варош, али оно што је лијепо и што ме охрабрује јесте да се Котор Варош креће узлазном путањом у погледу локалног развоја. Све ово што нас је задесило за нас је додатни мотив да се ослањамо на своје снаге и ресурсе, те да у складу са тим доносимо исправне пословне одлуке“, рекла је Јујићева.

IMG-98a129ee826ebcd0ec454b8007f0902c-V

Начелник Сакан је изразио задовољство посјетом и указао на проблеме са којима се Котор Царош сусреће усљед посљедица изазваних вирусом корона.

“Разговарали смо о унапређењу рада општинске управе, али и конставовали да је добро организована, те ћемо се потрудити да тако и наставимо”, поручио је Сакан и додао да општина неће обуставити реализацију ниједног инфраструктурног пројекта, јер је то један од начина изласка из постојеће финансијске ситуације.

IMG-a7968c80c807879accc31e617dbc5ad2-V