Ловкиње стигле у Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 13. ЈАНУАРА – Пети међународни „Дамски лов“ почео је свечаном вечером за све учеснице и бројне госте који су стигли у Котор Варош.

Lov 1

На овогодишњој манифестацији, коју заједнички организују ловачка удружења „Узломац“, „Јеловка“ и „Борчићи“ уз подршку Туристичке организације општине Котор Варош, учествује око тридесетак дама из Чешке, Мађарске, Словачке, Словеније, Бугарске и Србије, као и чланице ловачких удружења из РС.

Директор Туристичке организације Котор Варош Миодраг Петровић пожелио је гостима добродошлицу и добар поглед свим ловкињама.

Ловни потенцијал је један од ресурса који промовишемо као најмлађа туристичка организација у РС, а већ смо ју представили на два значајна сајма”, рекао је Петровић.

Предсједник Ловачког удружења „Узломац” Котор Варош Недељко Гламочак је истакао да су ловци били и остали одлични промотери природе и туризма.

Представник руководства Ловачког савеза Републике Српске и предсједник ЛУ „Јеловка” Слободан Жупљанин нагласио је дас у даме најбољи промотер овог спорта, те да ће оснивањем Дамског клуба бити значајан искорак у раду Ловачког савеза Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан поручио је да је ова манифестација веома важна и да је због тога радо прихватио покровитељство.

Задовољство ми је да је наша опстина домаћин дамама које ће своју вјештину показати у лову, а јос веће је задовосљство што ће сутра у нашем граду бити основан и дамски клуб”, додао је Сакан.