Матуре да се прославе у свечаном амбијенту и без инцидената


КОТОР ВАРОШ, 17. МАЈА – Најважније је да, за многе, најљепши дан основног или средњег образовања прође у свечаном амбијенту, слављеничкој атмосфери и без инцидената, закључено је на данашњем састанку командира полиције, шефа Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију, директора Основних школа /ОШ/ и директора Средњошколског центра /СШЦ/ „Никола Тесла“.

Командир Полицијске станице Котор Варош Драган Божичковић рекао је да ће полиција урадити све како би предуприједила нежељене појаве.

Један од циљева састанка јесте и да прикупимо што више информација везаних за организовање и саму прославу матурских вечери. Наши задаци су да све протекне у најбољем реду, да не буде неких немилих сцена и да будемо ту присутни како би могли помоћи особљу школа“, истакао је Божичковић.

Sastanak 2

Такође, неопходно је повести рачуна о посљедњем дану њиховог школовања, када је уобичајено да се спонтано или организовано окупљају у парковима и другим јавним мјестима.

Циљ овог састанка је био да се усагласе обавезе како би ти дани протекли безбједно и мирно.

Стотину матураната ОШ „Свети Сава“ матурско вече ће прославити у школи 3. јуна, у Масловарама ће 35 свршених основаца који су осам година похађали наставу у ОШ „Петар Петровић Његош“ матурско вече имати 9. јуна, а дан касније ће матура бити уприличена за 8 матураната у ОШ „Петар Кочић“ у Шипрагама.

Нама је најважнија безбједност дјеце и апеловао бих на родитеље да савјетују своју дјецу да се лијепо и примјерено понашају, у складу са својим образовањем“, поручио је директор ОШ „Свети Сава“ Душан Петрушић.

Sastanak 3

Прослава за 104 матуранта СШЦ „Никола Тесла“ је заказана 2. јуна у свечаном салону „Софија“.

Учесници састанка су апеловали на родитеље, ђаке, просвјетне раднике да прославе прођу без нарушавања јавног реда и мира и у складу са свим законским процедурама.