Музички концерт поводом Дана општине


КОТОР ВАРОШ, 19. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања Дана општине – 24. априла вечерас је у кино-сали одржан концерт класичне музике бањалучке виолинисткиње Наталије Тодоровић и виолончелисткиње Вање Трубајић.

DSCN7907

На репертоару су била дјела Џ. Ф. Хендла, В. А. Моцарта, П. И. Чајковског, Ј. Ванхала и властите композиције Наталије Тодоровић.

Нас двије свирамо све што волимо и што нас првенствено опушта, а моја дјела су настала прије седам година и драго ми је да сам их вечерас подијелила са которварошком публиком“, истакла је Тодоровићева.

Она ће у наредном периоду одржати серију концерата са виолончелисткињом Вањом Трубајић и пијанистом Владом Данићем. Ове двије умјетнице сутра ће моћи да чује и публика у Културном центру Челинац.

DSCN7906

Имамо позиве из многих општина из Републике Српске, али финансије су и даље велики проблем. Такође, велику препреку представља и недостатак клавира у појединим културним центрима Српске, што сужава могућности за наступ“, нагласила је Тодоровићева и додала да планира издати књигу властитих композиција.

Својим наступом концерт су увеличали чланови дјевојачког и хармоникашког ансамбла „Жубор“

Концерту су присуствовали начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић, а успјешан организатор била је ЈУ Центар за културу, спорт и информисање.