Музички таленти из Котор Вароша учествоваће на фестивалу „Ритам Европе“


КОТОР ВАРОШ, 1. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и Давид Макевић, извршни директор телевизијског програма „Ритам Европе“, потписали су уговор о сарадњи на реализацији овог истоименог међународног дјечијег фестивала, у који је укључено десет европских држава.

На тај начин пружиће се шанса младим музичким талентима да се докажу и на интернационалној сцени.

Дјеца из Котор Вароша ће пјевати на неком од европских језика. Наша обавеза је да их увјежбамо, а након аудиције, коју смо планирали у марту, крећемо са пројектом. Није то мала ствар, јер ће овдашње музичке таленте старости од 12 до 20 година посредством националних телевизија пратити њихови вршњаци и родитељи на Кипру, у Словачкој, Македонији, Црној Гори, Србији и другим државама“, рекао је Макевић.

IMG-a68309b7bfde6a8f0f42e2a0c06ca27a-V

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да је општина на чијем је челу већ позната по бројним музичким талентима.

Ово је сјајна шанса да наши таленти пјесмом и игром кажу о своме граду најљепше ријечи широм Европе. Имамо све услове, општина стоји иза својих талената и надамо се одличим резултатима у такмичењу“, рекао је Сакан.

Предвиђено је да амбасада једне земље учеснице такмичења буде повезана са Котор Варошом и његовим музичким талентима.

Телевизијски програм “Ритам Европе” и Радио-телевизија Републике Српске су потписали четворогодишњи стратешки споразум о сарадњи, што значи да је РТРС медијски покровитељ овог фестивал у Републици Српској.

У читав пројекат укључено је осам националних телевизија из региона.

IMG-d075bc310955a22027391770ea2811d2-V

Дјечије музичко такмичење „Ритам Еуропе“ осмишљено је у складу са Европском повељом о учешћу младих на општинском и регионалном нивоу.

Потписивањем овог уговора, који даје финансијске обавезе општини Котор Варош, млади и талентовани грађани ове општине имаће прилику да се представе на највећем дјечијем такмичењу овог типа у Европи.