Налагање бадњака пред Храмом рођења Пресвете Богородице

Налагање бадњака пред Храмом рођења Пресвете Богородице


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈАНУАРА – Освештање и налагање бадњака у Котор Варошу обављено је пред Храмом Рођења Пресвете Богородице прије вечерњег богослужења.

Вечерњу литургију служио је архијерејски намјесник Миленко Нарић који је парохијанима и људима добре воље пожелио срећне божићне празнике, да их прославе заједно са својим породицама и пријатељима.

Badnjak 2

У краткој бесједи Нарић је истакао да је Божић је празник вјечне радости.

Рођење Господа Исуса Христа кратко називамо Божић и тако уствари потврђујемо да је Бог дошао да нам донесе живот. Свако рађање је радост, јер се рађа нови живот, а рођење Господа Исуса Христа је највећа радост, јер је Бог даривао људима вјечни живот“, нагласио је Нарић.

Večernja liturgija 1

Мјештани которварошког Новог насеља ове године били су домаћини бадњаку, који је у колони прошао кроз Плане и Рипиште, а потом и кроз ужи центар Котор Вароша.

Дјеца су се највише обрадовала обичају пијукања, чији су домаћини ове године били Срђан и Мрђан Ђукић, који су обезбиједили пригодне поклоне и слаткише.

Badnjak 5

За велики број окупљених вјерника припремљено је кувано вино и пецива, које су донирали Радослав Сејмановић и пекара “Цезар”, и обезбијеђен је ватромет.

Домаћини бадњаку наредне године биће мјештани которварошког насеља Баре, а домаћини пијукања ће бити Жељко Брђанин, Миодраг Сердар и Слађенко Благојевић, који ће уједно обезбиједити кувано вино и ватромета.

Večernja liturgija 2

Вечерња литургија је служена и у осталим храмовима на подручју општине Котор Варош.