Наредба о регулисању рада трговинских, угоститељских и других објеката


КОТОР ВАРОШ, 8. МАЈА – На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације начелник општине Котор Варош је донио Наредбу о регулисању рада угоститељских, трговинских и других објеката на подручју општине, а све у циљу провођења превентивних мјера заштите и спасавања становника у сузбијању ширења ризика од опасности и посљедица од корона вируса.

Забрањују/је се рад до 18. маја, а од 18.05.2020. године до 25.05.2020. године ограничава се рад у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа дјечијим играоницама, спортским организацијама и спортистима које обухватају тренажни процес.

Ограничава се рад до 25. маја од 7 до 21 час сваким даном од понедјељка до суботе, а недјељом од 7 до 14 часова, трговачким центрима, трговинама на велико и услужно-занатским радњама (дужни су да обезбиједе ограничен број људи у затвореном простору уз обавезно растојање од једног метра и мјере појачане дезинфекције)

До 25. маја дозвољава се радно вријеме на начин како је то регулисано Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју општине Котор Варош сљедећим објектима: осталим трговинским објектима (пољопривредне апотеке, трговине бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, сточне хране, електроматеријалом, керамиком и боја и лакова, трговине са козметичком робом, салони и производња намјештаја и столарије, цвјећаре, златаре, књижаре, трговине информатичком и телекомуникационом опремом, фитнес центри, приватне стоматолошке амбуланте, фризерски и козметички салони, бутици) и осталим објектима који нису побројани у овој Наредби (дужни су да обезбиједе ограничен број људи у затвореном простору уз обавезно растојање од једног метра и мјере појачане дезинфекције).

Ограничава се рад у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа сљедећим објектима: трговинским објектима врсте драгстор и субјектима који обављају дјелатност продаје хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача (изузев производње), угоститељским објектима за исхрану и пиће, субјектима који врше доставу хране, приређивачима игара на срећу (дужни су да обезбиједе ограничен број људи у затвореном простору уз обавезно растојање од једног метра и мјере појачане дезинфекције).

Бензинске пумпе настављају да раде у досадашњем режиму, с тим да је продаја осталих роба, осим горива, ограничена у временском периоду који не нарушава трајање полицијског часа (дужни су да обезбиједе ограничен број људи у затвореном простору уз обавезно растојање од једног метра и мјере појачане дезинфекције).

Задужује се Одсјек за инспекције и комуналну полицију да у провођењу ове наредбе обезбиједи поштовање исте од стране горе наведених субјеката.

Ова наредба ступа на снагу 11.05.2020. године.