Наставак сарадње са Фондацијом “Мозаик”


КОТОР ВАРОШ, 7. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић потписали су данас четверогодишњи уговор о реализацији пројеката Омладинске банке у вриједности од 54.000 КМ.

Фондација “Мозаик” ће у наредне четири године обезбиједити 30.000 КМ, док ће учешће општине Котор Варош у реализацији пројеката Омладинске банке бити 24.000 КМ.

Према ријечима начелника општине Зденка Сакана ово је наставак успјешне сарадње са Фондацијом “Мозаик”, која је дала позитивне резултате у претходном периоду.

Потписали смо уговор о сарадњи на четири године, а наш превасходни циљ јесте да се реализацијом одређених пројеката и едукацијом повећа учешће младих у развоју локалне заједнице“, нагласио је Сакан.

DSCN8669

Млади људи у општини Котор Варош имаће прилику да након успјешно реализованих пројеката кандидују своје идеје за развој бизниса.

Директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић каже да је програм Омладинске банке проширен додатним едукацијама, које пружају прилику младим људима да стекну предузетничке вјештине.

Они који искажу предузетнички потенцијал имаће могућност да развију своје бизнис идеје, а они најуспјешнији биће подржани у оснивању властитог друштвеног бизниса“, истакао је Пауковић.

Данас је презентовано пет пројеката који су успјешно реализовани у прошлој години у сарадњи са Фондацијом “Мозаик”.

У мјесној заједници Котор Варош реализован је пројекат “Подршка дјеци са потешкоћама у развоју и њиховим мајкама”, који је обухватио радионице едукативног и креативног садржаја у које су укључене и мајке.

DSCN8670

“Жене женама” назив је пројекта у оквиру којег је опремљена просторија Друштвеног центра у мјесној заједници Ободник за одржавање округлих столова, а у оквиру пројекта “Кутак за ужитак” изграђена је надстрешница у близини Планинарског дома у мјесној заједници Грабовица.

У оквиру пројекта “На младима свијет остаје” одржане су двије радионице и радне акције које су имале за циљ да подстакну свијест младих о еколошким активностима, а мјештани Мјесне заједнице Ободник су добили креативно дјечије игралиште у оквиру пројекта “Безбједна дјеца – срећни родитељи”.

Укупна вриједност реализованих пројеката у 2018. години износила је 11.116 КМ, уз учешће 80 волонтера за потребе 645 корисника. /крај/спе/фото