Начелник Сакан обишао радове на изградњи новог блока Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 11. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је данас радове на изградњи новог блока Дома здравља „Свети Пантелејмон“, асфалтирању приступне улице и уређењу комплетног круга ове установе.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић је упознао начелника Сакана о тренутним активностима уз напомену да ће изградња комплетног објекта бити окончана у предвиђеном року уз висок квалитет изведених радова.

Након постављања кровне конструкције, водоинсталације и алуминијске столарије приводимо крају врло захтјевне послове у унутрашњости објекта, а затим слиједи уношење опреме и стављање у функцију новог објекта до краја године, односно у предвиђеном року“, нагласио је Бибић.

Упоредо са изградњом новог блока Дома здравља увелико се ради и на асфалтирању приступне улице и уређењу комплетног круга ове установе, за чију намјену је општина Котор Варош издвојила 95.229 КМ.

Свјесни смо колики је проблем пацијентима представљао пут пун рупа и зато смо делегирали овај пројекат у оквиру капиталних инвестиција које реализује општина Котор Варош“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и изразио наду да ће временске прилике послужити извођаче радова да овај пројекат реализују до краја године.

Которварошки Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

У разне инвестиције у оквиру Дома здравља у претходне двије године је уложено око два милиона марака, чиме је ниво услуга подигнут на знатно виши ниво. Чинимо све како би Которварошани имали што квалитетнију здравствену заштиту“, истакао је Сакан.

Он је додао да ће укупна површина нове зграде, која ће бити увезана у једну цјелину са старим дијелом Дома здравља, бити 850 метара квадратних.