Начелник Сакан организовао пријем за балканску вицешампионку


КОТОР ВАРОШ, 21. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба “Младост” Сару Марић, која је освојила сребрну медаљу на недавно одржаном јуниорском Балканском првенству у Подгорици.

Сакан је похвалио резултате Марићеве у овој години, али и осталих которварошких џудиста, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Марићеву новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету јер она на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан.

Prijem 3

Марићева је у категорији преко 78 килограма остварила побједе над ривалкама из Грчке и Румуније, док је у финалу тијесно поражена од Дирген Дујгу из Турске

Ово је још један успјех у мојој каријери и велики искорак за будућност, јер ми је ово друга сребрна медаља са европских такмичења ове године. Желим да се захвалим тренерима Сејди Татару и Бориславу Богданићу, који су дали велики допринос освајању ове медаље“, истакла је Марићева и додала да је од 28. до 30. октобра очекује наступ на Европском првенству за млађе сениорке у Сарајеву.

Поред појединачне медаље Марићева је освојила и бронзану медаљу у екипној конкуренцији, наступајући за мјешовиту репрезентацију БиХ.

Prijem 2

Тренер Џудо клуба “Младост” Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово десета појединачна медаља са балканских првенстава.

“Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је наградио наш труд и рад у континуитету, а прилику да потврди овај резултат Марићева ће имати крајем октобра у Сарајеву“, нагласио је Татар.

На јуниорском Балканском првенству у Подгорици учествовало је 200 такмичара из десет земаља.