Начелник Сакан пожелио срећу првачићима

Начелник Сакан пожелио срећу првачићима


КОТОР ВАРОШ, 3. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан честитао је данас ученицима почетак школске 2018/2019. године са жељом да им буде успјешна, да стекну нова знања, али и да остваре нова пријатељства која ће чувати и његовати у будућности.

Будућност Републике Српске је у младим и образованим људима, а труд који наставници, педагози и родитељи улажу у своје ученике и дјецу враћа се цијелој заједници као највеће богатство којим располаже“, истакао је Сакан.

skola-2

Помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Радмила Коцић Ћућић изјавила је да је циљ ресорног министарства да обезбиједи модеран наставни план и програм који ће ђацима у Српској учење учинити занимљивим.

Након посјете Основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу, коју похађа више од хиљаду ученика, Ћућићева је навела да је у овој школи Министарство реализовало бројне пројекте који се, прије свега, односе на информатизацију и дигитализацију.

Она је 91 првачићу у Котор Варошу, али и свим ђацима у Српској, пожељела срећу у школовању.

Вјерујем да је пред њима радостан деветогодишњи период када ће, осим стицања знања, стицати и пријатеље, учити да одрастају у међусобној толеранцији, љубави и разумијевању“, рекла је Ћућићева.

У Републици Српској данас је почела настава у школској 2018/2019. години за око 92.000 ученика у 187 основних школа и око 37.000 ученика у 94 средње школе.