Начелник Сакан у посјети амбасадору Јапана у БиХ

Начелник Сакан у посјети амбасадору Јапана у БиХ


САРАЈЕВО, 13. ДЕЦЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић боравили су у званичној посјети амбасади Јапана у БиХ и том приликом разговарали са амбасадором Казујом Огавом о могућим и потенцијалним донаторским средствима у области здравства.

IMG-75e68caf462c279e3a9d23fa3c0f1430-V (1)

Начелник Сакан се посебно захвалио амбасадору Огави поводом реализације посљедњег пројекта у оквиру којег је за Центар за социјални рад донирао једно хибридно возило тојота РАВ4.

Ова донација је веома вриједна, не само у финансијској вриједности, већ што ће Центар за социјални рад уз помоћ овог возила у знатној мјери унаприједити свој рад, а то ће бити директна корист за саме кориснике социјалне заштите на подручју општине“, истакао је Сакан.

Претходно је Влада Јапана значајно помогла изградњу и опремање Центра за физикалну рехабилитацију у оквиру которварошког Дома здравља, као и набавку рендген апарата.

Захваљујући донацијама Владе Јапана у претходном периоду значајно смо унаприједили квалитет рада и услуге медицинског особља подигнули смо на још виши ниво“, рекао је директор Дома здравља Владимир Бибић.

Амбасадор Јапана у БиХ Казуја Огава је изразио задовољство досадашњом сарадњом са општином Котор Варош, те најавио могућност реализације нових заједничких пројеката.