Најбољи спортисти Борислав Богданић и Селена Варошић


КОТОР ВАРОШ, 19. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у 2017. години је члан Џудо клуба “Младост” Борислав Богданић, а најбоља спортисткиња џудисткиња Селена Варошић.

На синоћњој традиционалној 24. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” за најбоље спортске колективе проглашени су Клуб малог фудбала “Котор Варош” у мушкој и пионирке Одбојкашког клуба “Котор Варош” у женској конкуренцији.

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Милан Гајанин и одбојкашица Ивана Крчић.

Најбољи млади спортиста и спортисткиња у 2017. години су џудисти Стефан Пејаковић и Сара Марић

Најбољи тренер у прошлој години био је Сејдо Татар из Џудо клуба “Младост”, а за најбољег спортског радника изабран је Фарук Рамичић.

Награђени су и ученици основних и средњих школа који су остварили запажене резултате на такмичењима у оквиру Малих олимпијских игара.

Посебна признања уручена су фудбалеру Обрену Цвијановићу, рукометашу Божи Тепићу и атлетичарки Бранки Јотановић за развој и популаризацију спорта, а пекари “Обеликс” за пружену подршку у организацији спортских манифестација.

Фудбалски ветерани Котор Вароша, који дјелују у оквиру “Удружења за промоцију и значај спортске рекреације”, најбољи су амбасадори спорта у 2017. години.

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори општине.

Чинимо све да спортистима и клубовима створимо услове за организовање спортских активности, њихово учешће на такмичењима у земљи и иностранству, али и да обезбиједимо награде и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.