Нове просторије за младе црвенокрсташе


КОТОР ВАРОШ, 4. МАРТА – У оквиру ЈУ СШЦ „Никола Тесла“ данас је отворен нови функционалан простор који ће користити чланови Клуба младих Црвеног крста Котор Варош.

naslovna dva

Ријеч је о канцеларији која је опремљена потребним пратећим садржајима, који ће младим црвенокрсташима служити да планирају и реализују одговарајуће програмске активности. У просторијама клуба ће се одржавати разни састанци, трибине, предавања, припреме за такмичења као и приватна окупљања чланова Црвеног крста. Набављен је нови намештај и техника, тако да су услови за боравак у клубу подигнути на виши ниво.

Предсједник општинске организације Црвеног крста Котор Варош Војислав Главаш је рекао да се Клуб младих чланова ове локалне заједнице убраја у најбројније и најактивније клубове младих Црвеног крста у Републици Српској.
Ово је резултат плодне и дугогодишње сарадње Црвеног крста и образовне установе ЈУ СШЦ „Никола Тесла“. У нашем раду велику пажњу посвећујемо младима, кроз бројне активности учимо их солидарности и узајамности и како да постану од користи локалној заједници“, истакао је Главаш.

Од 1998. године, од када Клуб организовано дјелује, кроз исти је прошло више стотина младих ове општине, који су били главни носиоци свих кампања Црвеног крста. Предсједник Клуба младих Татјана Јефтимир је свечано отворила нови простор уз захвалност менаџемнту ЈУ СШЦ „Никола Тесла“ на разумијевању и уступању простора.
Са овим смо стекли све неопходне услове за наш несметан рад и остваривање зацртаних циљева“, додала је Јефтимирова.

Клуб младих Црвеног крста Котор Варош тренутно броји 30-так чланова, углавном средњошколаца, а у општинској организацији се надају да ће овај простор допринијети још бољем раду и масовности младих црвенокрсташа.