Нови мостови у мјесним заједницама


КОТОР ВАРОШ, 10. ДЕЦЕМБРА – На локалној путној мрежи општине Котор Варош у току је имплементација пројекта изградње мостова и пропуста путева. Овај пројекат заједнички реализују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и општина Котор Варош.

naslovna1
Инвеститор овог пројекта, чија је укупна вриједност 100.000 марака, је јединица за координацију пројеката у оквиру надлежног министарства, док је општина обезбиједила сву потребну документацију.
На подручју мјесних заједница Вагани, Масловаре, Забрђе и Врбањци биће укупно санирано и изграђено 5 мостова, распона до пет метара. У засеоку Колона код Масловара саниран је мост који је урушен током мајских поплава.
Мјештанка Масловара Ђурђија Петрушић је истакла да нови мост омогућава бољу комуникацију дјеце, ђака и пролазника средиштем ове мјесне заједнице, као и одвоз млијека у оближњу мљекару.
У насељу Савићи код Врбањаца у току је изградња моста чија је вриједност 24.000 марака. Завршетак радова је планиран до краја ове године. Стјепан Доцић, који је уложио значајна финансијска средства да овај крај добије асфалт, није крио задовољство што ће мјештани овог краја добити нови мост.
Путна комуникација са Масловарама и Хрваћанима ће бити успостављена, а лакше ћемо долазити и до самог града“, рекао је Доцић.
Изградњом нових мостова створиће се предуслов за останак становништва на овим насељеним подручјима, али и боља повезаност између заселака.