Обезбијеђено још 50.000 КМ за изградњу водовода према Забрђу


КОТОР ВАРОШ, 14. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је данас у Сарајеву споразум са министром за људска права и избјеглице БиХ Семихом Боровац, на основу којег ће бити одобрено додатних 50.000 КМ за изградњу водовода према Забрђу.

Ресорно министарство је за изградњу водовода, која се одвија у три фазе, укупно издвојило 150.000 КМ.

У првој фази, која је при крају, водовод се ради до половине Забрђа из правца Котор Вароша у дужини од 1.500 метара, у другој слиједи наставак радова до Основне школе „Свети Сава“, а у посљедњој до Подбрђа.

Након што нам је у априлу одобрен максималан износ од 100.000 КМ успјели смо добити додатна средства на новом јавном позиву, која ћемо искористити за наставак извођења радова. Увјерен сам да ћемо и кроз друге пројекте и донације обезбиједити неопходна средства за ову капиталну инвестицију“, рекао је начелник општине Зденко Сакан.

Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац изјавила је да инфраструктурни пројекти потпомажу одржив развој локалних заједница.

DSCN8304

Кроз инфраструктурне и пројекте електрификације за повратничка насеља директно помажемо и развој локалних заједница. Ово су добри примјери сарадње са локалним заједницама кроз коју заједнички рјешавамо веома крупна питања“, нагласила је Боровчева.