Обиљежена крсна слава општине


Општинска управа Котор-Вароша успјела је да, упркос поплави у мају и отежаној финансијској ситуацији, обезбиједи наставак развојног циклуса и предвиђених улагања, рекао је данас начелник општине Далибор Вучановић, на свечаности поводом крсне славе општине – Светог апостола и јеванђелисте Луке.
Вучановић је истакао да је у Котор-Варошу створен повољан амбијенат за домаће и стране инвестиције, а број запослених у которварошкој привреди константно се повећава.

slava2

Приоритет у наредном периоду биће нам отварање нових радних мјеста и изградња потребне инфраструктуре на комплетном општинском подручју“, рекао је Вучановић.

Један од најзначајнијих пројеката реализован у овој години јесте реконструкција зграде кино-сале, а почели су и радови на изградњи рециклажног дворишта. Уз реализацију пројекта “Санација постојеће водоводне и изградња канализационе мреже”, како каже Вучановић, услови за живот становника ове општине биће знатно побољшани.

Поводом крсне славе општине данас је служена литургија у храму Рођења Пресвете Богородице којој је присуствовао велики број вјерника, након чега је одржан славски обред.