Обиљежен Дан бораца Српске

Обиљежен Дан бораца Српске


КОТОР ВАРОШ, 14. ФЕБРУАРА – Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен-соби за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата у општини Котор Варош данас је обиљежен Дан бораца и Борачке организације Републике Српске.

DSCN7691

Цвијеће су положили представници општинске Борачке организације и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Јереј которварошки Живко Илић служио је помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Он је одао захвалност погинулим борцима, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

DSCN7692

Предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић је честитао празник и истакао да је 14.фебруар један од најзначајнијих датума у историји српског народа.

Вожд Карађорђе је био симбол храбрости, поштења и слободе, који нам је и у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату уливао снагу, вољу и жељу да одбранимо нашу Републику Српску“, рекао је Тривуновић и позвао све политичке представнике, од мјесне заједнице до заједничких органа БиХ, да буду једиствени, снажни и одлучни, као што су и борци били, јер се само тако може одбранити Република Српска.

Он каже да Република Српска и општина Котор Варош улажу максимум напора да помогну борачким категоријама, али да то сигурно није у оној мјери колико захтјева добијају.