Обиљежен Дан бораца Српске


КОТОР ВАРОШ, 14. ФЕБРУАРА – Полагањем цвијећа и прислуживањем свијећа у Спомен-соби за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата у општини Котор Варош данас је обиљежен Дан Борачке организације Републике Српске.

16735848_1584166941611144_1101469884_n
Цвијеће су положили представници општинске Борачке организације, општине Котор Варош, породице погинулих и несталих бораца, ратни војни инвалиди, као и борци и грађани.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служио је помен за погинуле борце Војске Републике Српске.

Он је одао захвалност погинулим борцима, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је свим борцима данашњи празник.

Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Тривуновић.

Он каже да Република Српска и општина Котор Варош улажу максимум напора да помогну борачким категоријама, али да то сигурно није у оној мјери колико захтјева добијају.

Стамбено смо обезбиједили све породице погинулих бораца, као и ратне војне инвалиде до четврте категорије, а пружамо и новчану помоћ за 30 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида“, додао је Тривуновић.