Обиљежен Међународни дан средњошколаца


КОТОР ВАРОШ, 18. НОВЕМБРА – Ученици Средњошколског центра “Никола Тесла”, поводом обиљежавања Међународног дана средњошколаца, извели су перформанс и својим тијелима “одрадили” формацију под називом “знак бесконачности”, у знак сјећања на 17. новембар 1939. године, када су средњошколци и студенти из Прага протестовали због нацистичке окупације и након тога били стријељани.

IMG-b3e0388e5955662aa4343362b2eab65c-V

Ученици су овим перформансом показали колико су њихове могућности и ресурси бесконачни, са циљем да јавно мнење буде подстакнуто да размишља о ставовима средњошколаца, како би њихов статус био побољшан. Ученици су, осим перформанса, приредили и видео-презентацију о својим активностима припреме обиљежавања Међународног дана средњошколаца и како је то изгледало протеклих година.

Предсједник Савјета ученика Средњошколског центра Сандра Тепић истакла је да овај програм показује да ученици не желе да буду пасивни посматрачи. “Трудићемо се да, кроз пројекте које ћемо спровести у наредном периоду, `појачамо глас` средњошколаца у ушима оних који су мјеродавни”, нагласила је Тепићева.

IMG-bf7c28fe76eb937a007937875b6ed408-V

У име Савјета ученика Тепићева се захвалила професорима и директору Средњошколског центра на подржаној акцији.

Међународни дан средњошколаца обиљежава се у знак сјећања на прашке студенте и средњошколце који су након протеста 1939. године стријељани без претходног суђења.