Обиљежен Свјетски дан приповиједањa


КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА – Народна библиотека у Котор Варошу је поводом 20. марта, Свјетског дана приповиједања, организовала дружење малишана, школараца и предшколаца са дјечијим пјесником Видом Вицком Вукелићем.

IMG-0bc6fb0a752d0ebb44b6d585015fa60e-V

Несвакидашњи Вукелићев наступ, који није уобичајен за пјеснике, дјеца су пропратила са одушевљењем, углас пјевајући његове пјесмице и одговарајући на питалице, пошалице и загонетке.

Директор Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић је истакла да ће сарадња са Вукелићем бити настављена и у наредном периоду.

Вукелићев приступ и његова позитивна енергија су начин како треба радити са млађим узрасним категоријама и усмјеравати их на прави пут, а уједно смо малишане приближили библиотеци и књигама и заинтересовали их за читање“, рекла је Васићева.

Вукелић данас редовно наступа на престижним фестивалима поезије за дјецу у бившој Југославији, пјесме су му објављене у водећим часописима за дјецу са тог простора, а стални је сарадник “Јежурка”, часописа из Бањалуке.

IMG-1a74be775cf3ba662c2722b7d35d1a6b-V

Први пут гостујем у Котор Варошу и изненађен сам позитивним пријемом. Када се пише за дјецу, наравно, не можете тражити да се обогатите, мада не би било згорег, али мислим да пјесници за дјецу морају ући у школе и да имају промоције у школским клупама, да дјеца осјете пјесника и да доживе ту енергију, што је данас био случај“, поручио је Вукелић.

Вид Вицко Вукелић, књижевник из Бањалуке и један од најтиражнијих пјесника за дјецу на овим просторима, до сада је објавио седам књига и четири сликовнице за дјецу, које су распродане у кратком временском року.