Обиљежен Свјетски дан срца

Обиљежен Свјетски дан срца


КОТОР ВАРОШ, 28. СЕПТЕМБРА – Општинска организација Црвеног крста Котор Вароша организовала је данас, поводом Свјетског дана срца, бесплатне прегледе за грађане, а дијељен је и пригодан едукативно-информативни материјал.

Crveni krst kampanja 1

Которварошани су у просторијама Црвеног крста могли измјерити крвни притисак, шећер у крви и индекс тјелесне масе у кампањи која се води под слоганом „Оснажи своје срце“, речено је Срни у општинској организацији Црвеног крста.

Према ријечима љекара-волонтер Црвеног крста Сање Имамовић, циљ ових прегледа јесте да се на вријеме уоче фактори ризика обољења кардиоваскуларног система.

Она је додала да је с циљем превенције болести срца и крвних судова потребно избјегавати конзумацију алкохола и цигарета и уз квалитетну исхрану бавити се физичким активностима.

Имамовићева је рекла да особе које су обољеле од ових болести морају да се придржавају упутстава љекара и редовно користе прописану терапију.

Након прегледа, докторица Имамовић је грађанима дијелила савјете како да заштите здравље и спријече обољења срца и можданог удара.