Огромно интересовање пливача и спонзора за богојављенско пливање


КОТОР ВАРОШ, 12. ЈАНУАРА – У општини Котор Варош на Богојављење, 19. јануара, седми пут биће организовано пливање за Часни крст у ријеци Врбањи.

Идеја о одржавању ове манифестације, за коју влада велико интересовање, потекла је од Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Организатор је добио благослов црквене општине, а покровитељ ове манифестације је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да су грађани поносни на најпосјећенију манифестацију у Котор Варошу.

Пријаве за ову витешку манифестацију трају до сриједе (18. јануар), када ће сви пријављени такмичари морати да обаве љекарски преглед у Дому здравља “Свети Пантелејмон” у периоду од 13.00 до 16.00 часова код доктора Слађана Каламанде, а након мишљења љекара биће одлучено да ли могу да пливају.

Као и претходних година интересовање је велико, много пливача који су већ учествовали поново су изразили жељу да пливају и буду дио витешког такмичења, а међу њима су и неки од претходних побједника, затим истакнути спортисти наше општине, али неколицина њих који ће први пут пливати. У организационом смислу све је спремно за манифестацију која окупља највећи број посјетилаца“, истакли су у Удружењу за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош.

Побједнику ће припасти златни дукат који поклања Борис Новаковић, али и бројни други поклони које су обезбиједили људи добре воље што свесрдно подржавају ову манифестацију.

Извршни директор Здравствено-туристичког центра “Бања Кулаши” Далибор Дринић је, одушевљен организацијом овог догађаја у Котор Варошу, одлучио поклонити свим учесницима пливања за Часни крст ваучер са коришћењем термалних вода и заједничком вечером.

Ваучер пливачи могу искористити до 31. марта, а знајући да је ово јединствен догађај који окупља огроман број посјетилаца одлучио сам од свег срца подржати ову манифестацију, јер сматрам да пливаче треба наградити за њихов ангажман“, нагласио је Дринић.

Vaučer Banja Kulaši

Власник предузећа “Дермал” Раденко Бубић је обезбиједио кувано вино за све посјетиоце, а пекарске производе ће донирати пекаре “Цезар”, “Обеликс” и “Традиција”.

Након трке је обезбијеђен ручак за такмичаре, сви учесници ће добити мајицу као успомену на овај догађај, пригодне поклоне које су обезбиједили бројни спонзори, Српска православна црква и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, а биће уручене и награде за најмлађег и најстаријег пливача.