Одиграна представа „Народни посланик“


КОТОР ВАРОШ, 17. АВГУСТА – У которварошкој кино-сали синоћ је одиграна представа „Народни посланик“ у извођењу Аматерског драмског позоришта /АМД/ „Бранислав Нушић“ из Теслића.

Адаптацију и режију представе потписао је Живко Петровић, док су глумачку екипу чинили Даница Диамант, Милош Милићевић, Биљана Недић, Кристијан Шкребић, Љиљана Перишић, Лука Нестеровић, Виолета Ђукић и Алмин Каменчић.

Овај позоришни комад је подијељен у три чина, а радња се бави питањем освајања власти односно паланачким парламентаризмом и начином како се бира посланик. Карактерише је међусобно преплитање ситуације и вербалне комике“, истакао је руководилац /АМД/ „Бранислав Нушић“ Живко Петровић и додао да су представу припремали три мјесеца.

Narodni poslanik 2

“Народни посланик” је прва комедија Бранислава Нушића, комедиографа, писца романа, драма и есеја, коју је написао још као деветнаестогодишњи студент.

Представа се одиграла у оквиру „Которварошког љета“, манифестације коју традиционално организује Јавна установа „Центар за културу, спорт и информисање“.