Одржана манифестација “Хранимо здраво нашу дјецу”


КОТОР ВАРОШ, 30. НОВЕМБРА – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организовало је у Дјечијем вртићу “Лариса Шугић” у Котор Варошу манифестацију “Хранимо здраво нашу дјецу”.

DSC04956

Циљ манифестације је подизање свијести о здравој исхрани, што ће се реализовати кроз забавне, интерактивне презентације о значају меда, пчела, воћа и поврћа и подјелу такозваних медених оброка“, рекла је Душка Слијепац из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Ово министарство је у сарадњи са удружењима пчелара обезбиједило већу количину квалитетног домаћег меда и воћа које ће се до 5. децембра дијелити у вртићима у осам градова и општина Републике Српске.

Покровитељи манифестације су магазин за пољопривреду и рурални развој `Агро Планета`, Удружење пчелара Републике Српске и Пољопривредна воћарска задруга `Дубичко Поткозарје“, додала је Слијепчева.

У оквиру манифестације планирано је да дјеца цртају радове на тему пчела, меда и воћа, а ауторе најбољих радова наградиће магазин за пољопривреду и рурални развој “Агро планета”.

Малишани из которварошког вртића данас су, осим меда, за ужину имали интегралне јабуке домаћег бренда “Доместика”.

DSC04951

Директор Дјечијег вртића “Лариса Шугић” Младен Тепић рекао је да су овакве манифестације од животне важности и да долазе као тачка на све расправе о измјенама у јеловницима у дјечијим вртићима Републике Српске до којих је дошло на иницијативу министарстава просвјете, породице и здравља.

Одржавање оваквих манифестација је битно јер се уклапају у активности које су започели Министарство просвјете и културе и Министарство здравља доношењем правилника о условима и начинима исхране дјеце“, истакао је Тепић и додао да је неопходно да се поред труда запослених у вртићу оствари и потпуна сарадња са родитељима. Манифестацији су присуствовали и представници которварошких Удружења произвођача воћа и Удружења пчелара из Кнежева, као и представници дјечијег вртића из Кнежева.