Одржана 25. Светосавска академија


КОTОР ВАРОШ, 26. ЈАНУАРА – У Котор Варошу вечерас је одржана Светосавска академија у организацији Српског просвјетног културног друштва „Просвјета“.

DSCN4167

 

Парох врбањачки Мирко Батар поручио је у светосавској бесједи да се српски народ и данас преиспитује је ли достојан овог свеца.

Из житија и бесједа Светог Саве се може закључити да је он био од Христа и у Христу. Неуморно је ширио божију ријеч међу српским народом, који се стопио са његовом личношћу“, рекао је Батар.

Он је истакао да је жртвујући себе Свети Сава ударио темељ православне вјере и тако постао духовни извор његове снаге, вјере и надања.

Због тога га се, као најмудријег Србина, увијек радо молитвено сјећамо, не би ли се његовим савршенством испунили недостаци наши“, нагласио је Батар.

Светосавску химну, којом је отворена академија, извели су чланови женског камерног хора „Жубор“.

У забавном дијелу програма наступили су полазници Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, који су припремили рецитал о Светом Сави, затим глумци драмског студија „КВАРТ“, млађи чланови црквеног хора „Свети Сава“, ученици ОШ „Петар Петровић Његош“ из Масловара, музичко-фолклорна секција ОШ „Свети Сава“ Котор Варош и хармоникашки ансамбл „Жубор“.