Одржана 5. Конференција беба


КОТОР ВАРОШ, 25. ЈУНА – На петој “Конференцији беба” одржаној на Градском тргу у Котор Варошу учествовало је више од 50 беба.

Изабрано је радно предсједништво Конференције беба у које је ушла најмлађа беба Теодор Комљеновић, најстарија беба био је Сергеј Жарић, док је Анђела Павловић била беба са највише браће и сестара.

Током “Конференције беба” у Котор Варошу организована су такмичења за малишане у три категорије.

Мања Шућур освојила је прво мјесто у пузању, Стефан Доцић био је најбржи у испијању сокића у категорији од једне до двије године, Митру Благојевићу је то пошло за руком у категорији од двије до четири године, док је у игри слатког изненађења Анђела Павловић најбрже појелачоколадни мафин.

У занимљивом музичко–забавном програму учешће су узели малишани из Дјечијег вртића “Лариса Шугић”, штићеници Центра за породицу “Кућа радости”и аниматори у ликовима Мики и Мини Мауса, који су радост игре подијелили са клинцима и клинцезама.

Велики број Которварошана испратио је ову манифестацију, која има за циљ промовисање рађања и родитељства, и изразио жељу да и наредне године Котор Варош доживи једно овакво окупљање најмлађих суграђана.

Покровитељи “Конференције беба” су били Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош, док је организатор ове манифестације био которварошки Центар за културу, спорт и информисање.