Одржан сабор фолклора


КОТОР ВАРОШ, 8. ЈУЛА – У оквиру “Которварошког културног љета” синоћ је у спортској дворани одржана традиционална манифестација Сабор фолклора, на којој се представило дванаест културно-умјетничких друштава.

Прије почетка манифестације учесници су у свечаном дефилеу прошли кроз град до спортске дворане.

Велики број посјетилаца уживао је у наступима Фолклорог ансамбла /ФА/ “Котор Варош”, Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Брио Рудар” Масловаре, КУД “Светозар Марковић” Београд, СПКД “Просвјета” Кнежево, КУД “Милош Дујић-Мишо” Челинац, КУД “Славко Мандић” Лакташи, КУД “Петар Кочић” Нова Топола, КУД “Радост” Теслић, Ансамбл народних игара “Лијавче” Разбој, Школа фолклора “Ћукали” Србац, Фолклорна секција “Расавци” Приједор и ансамбл “Жубор” из Котор Вароша.

DSCN8188

Предсједник ФА “Котор Варош” Санела Поповић је истакла да је пријатељство са културно-умјетничким друштвима врло важно у погледу очувања и његовања традиције.

Радују нас оваква дружења која имају за циљ промовисање традиционалне игре и пјесме. Нова познанства, забава, начин рекреације, а уз то и очување традиције, главна су обиљежја ове манифестације“, нагласила је Поповићева.

DSCN8192

Сви учесници су пјесмом и игром представили фолклорну традицију својих крајева, а чланице Удружења жена “Венера” из Котор Вароша су припремили слатке делиције за све учеснике синоћње манифестације.

Великим аплаузом награђен је наступ свих учесника, а посебно чланова КУД-а “Светозар Марковић” из Београда, који су први пут учествовали на смотри фолклора у Котор Варошу.

Директор ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање” Драган Зељковић и предсједник ФА Котор Варош Санела Поповић уручили су захвалнице и пригодне поклоне представницима свих фолклорних друштава.

Folkoor 1

Организатор ове манифестације, која се већ традиционално одржава у Котор Варошу, била је ЈУ “Центар за културу, спорт и информисање”, а покровитељ општина Котор Варош.