Одржан сабор фолклора


КОТОР ВАРОШ, 15. ЈУЛА – У оквиру манифестације “Которварошко културно љето” одржан је Сабор фолклора, на којем је учествовало 12 културно-умјетничких друштава чији су чланови у свечаном дефилеу прошли кроз Котор Варош.

На Сабору фолклора синоћ су наступили Фолклорни ансамбл “Котор Варош”, Културно-умјетничко друштво /КУД/ “Брио Рудар” из Масловара, КУД “Шареница” из Приједора, Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ “Просвјета” из Кнежева, КУД “Поткозарје” из Поткозарја, КУД “Васо Пелагић” из Бањалуке, КУД “Петар Кочић” из Нове Тополе, КУД “Радост” из Теслића, КУД “Ђердан” из Трна, СПКД “Просвјета” из Прњавора, КУД “Душан Станковић” из Чечаве и ансамбл “Жубор” из Котор Вароша.

Folklor 3

Сви учесници су пјесмом и игром представили фолклорну традицију својих крајева, а великим аплаузом награђен је наступ свих учесника.

Директор Центра за културу, спорт и информисање Драган Зељковић и предсједник Фолклорног ансамбла “Котор Варош” Санела Поповић уручили су захвалнице и пригодне поклоне представницима свих фолклорних друштава.

Поповићева је истакла да је пријатељство са културно-умјетничким друштвима веома важно у погледу очувања и његовања традиције.

Folklor 5

Организатор ове манифестације, која се традиционално одржава у Котор Варошу, био је Центар за културу, спорт и информисање.