Одржан Сајам ученичког предузетништва


КОТОР ВАРОШ, 12. МАРТА – У организацији Средњошколског центра /СШЦ/ “Никола Тесла” Котор Варош, данас је у просторијама ове школе одржан Шести сајам ученичког предузетништва на којем су своје производе представила четири виртуелна предузећа.

DSCN7753

Директор СШЦ “Никола Тесла” Данијела Костић отворила је сајам и том приликом истакла да скуп представља демонстрацију креативности, марљивости и иновативности.

Ученици раде озбиљне пројекте, од израде бизнис плана, до финалног производа и не само да имају развијену свијест о стварању нове вриједности, него су и директни учесници претварања материјала у ресурс“, рекла је Костићева.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан каже да је важна одлучност и пословна идеја, а даље се све може реализовати.

Програм ученичког предузетништва развијен је да би се охрабрили ученици завршних разреда средњих школа да се баве предузетништвом и да кроз пословну праксу стекну знање, вјештине и искуства која ће им помоћи у даљем планирању каријере”, поручио је Сакан.

DSCN7757

На сајму су се представила предузећа “Слатки снови” са традиционалним пекарским производима и домаћим јелима, “Слатки гријех” са продајом сланих и слатких делиција, бизнис агенција “Слатко и сухо” и предузеће “Медекс”, које се бави производњом и продајом меда и пчелињих производа.

Ученица Николина Тешић истиче да је задовољна данашњом продајом традиционалних јела и сокова.

Циљ је да ученици по завршетку школовања лакше дођу до запослења и што једноставније се укључе у савремене привредне токове“, рекла је Тешићева.

Професор економске групе предмета Ђуро Крчић похвалио је рад ученика и додао да су млади предузетници разноликошћу својих штандова доказали да је за добар бизнис потребно мало труда, воље и жеље за напретком.