Омладинска банка Котор Варош – Позив за друштвене пројекте младих

Омладинска банка Котор Варош – Позив за друштвене пројекте младих


ТРЕБАШ НЕКОГ ДА ТЕ ПОГУРА?!

ЛОНАЦ чека спреман да подржи добре друштвене пројекте младих!

Ако имаш идеју како побољшати живот у својој заједници, желиш активирати младе у својој средини и креирати добру економију у БиХ, пријави пројекат до 05.07.2018. године до 14:00h.

Расположиви фонд за пројекте је 4.530 КМ. Фонд за друштвене пројекте су заједнички обезбиједили Општина Котор Варош и Фондација Мозаик.

Сви пројекти који према процјени Одбора Омладинске банке Котор Варош задовоље критерије имаће прилику да за њих гласа заједница и на тај начин им обезбиједи финансирање. Заједница бира побједнике и гласа за пројекте од 19. до 25.7.2018. године (до 14:00 h)! Побједници су они пројекти са највећим бројем гласова (у оквиру расположивог фонда). Минималан број гласова који један пројекат мора да има како би био финансиран је 50.

За ову кампању, пројекат можеш пријавити ако:

1) Окупиш групу од 3-7 чланова и чланица и сви имате између 17 и 35 година
2) Сви се региструјете у ЛОНАЦ на www.лонац.про
3) Желите да проведете пројекат на територији општине Котор Варош
4) Од Омладинске банке вам треба од 500 КМ до 1.500 КМ
5) Појединци, предузећа, установе, невладине организације ће подржати ваш пројекат у роби или новцу или услугама у износу од 50-200% од траженог износа (нпр. ако од Омладинске банке тражите 1.000 КМ, минимални допринос мора бити 500 КМ, а максимални 2.000 КМ)
6) Пројекат ћете провести у периоду од 20.08. до 20.11.2018. године

Поред тога, ваш пројекат треба да:

7) Користи заједници у којој се проводи
8) Окупља волонтере и волонтерке
9) Има додатну вриједност – иновативан је, укључује оне који су традиционално искључени, има позитиван утицај на околиш, пази на равноправност и сл.
10) Може да се проведе у оквиру наведеног времена, са траженим буџетом и људским ресурсима
11) Буџет пројекта је реалан, детаљан и одговара опису пројекта

Омладинска банка неће разматрати пројекат:

• који подноси једна особа, невладина организација, политичка партија или јавна институција
• који позива на било који облик насиља и дискриминације или промовишу алкохол, дроге или нездрав начин живота
• у чијем буџету су планиране плате и хонорари за вас који проводите пројекат, те набавка оружја или опреме која се повезује са наоружањем (укључујући и оружје и опрему за оружје за спортске сврхе)
• којем је сврха набавка електронске опреме (фото апарати, рачунари, лаптопи, копири и сл.). Уколико је куповина електронске опреме неопходна за успјешну имплементацију пројекта, у изузетним случајевима може бити одобрена у износу вишем од 30% од додјељеног гранта. Власништво и управљање опремом након проведеног пројекта ће бити регулисано новим уговором.
• чији трошкови не могу бити плаћени преко жирорачуна
• чији трошкови покривају изнајмљивање опреме од физичких лица

Важне напомене:

Да би пројекат био разматран у овом позиву, потребно да за попуњену пријаву најмање три члана/чланице пројектног тима кликну на Пошаљи до 05.07.2018. (до 14:00 х), како би пријава била у статусу У провјери. У случају да пријава до овог рока буде у статусима У припреми или Пројекат чека на одобрење за слање, неће се узети у разматрање за овај позив. Свој пројекат почни на ЛОНЦУ у дијелу ГРАНТ ОБ ПРОЈЕКАТ.

Уколико пројекат побиједи у кампањи, група потписује уговор о додјели бесповратних новчаних средстава са Фондацијом Мозаик и у обавези је доставити потврде које доказују допринос заједнице. На потписивање уговора, сваки члан и чланица тима мора показати доказ о идентитету и годинама (лична карта или други документ).

За више информација прочитај који су досадашњи резултати Омладинске банке Котор Варош и ко су чланови и чланице Одбора Омладинске банке Котор Варош. За лакше писање и попуњавање пријаве прочитај водич Како до пројекта Омладинске банке.