Омладинци Црвеног крста у Товладићу


КОТОР ВАРОШ, 22. ЈУЛА – У насељу Товладић код Котор Вароша сутра почиње 12. Омладински камп Црвеног крста – Бања Лука 2016 и трајаће до 29. јула ове године.
Kamperi.jpg 1
Секретар Црвеног крста Бања Лука Жељкица Илић је истакла да ће се ове године на кампу окупити млади „црвенокрсташи“ из Београда, Новог Сада, Црне Горе, Бања Луке и Котор Вароша.
Знања стечена у овом кампу ће помоћи младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући свој допринос на укупном јачању заједнице“, истакла је Илићева.
Према ријечима Борислава Брборовића, секретара општинске организације Црвеног крста Котор Варош, циљ овогодишњег кампа је да полазници стекну нове и усаврше већ стечене компетенције којима ће допринијети индивидуалном усавршавању и раду својих организација, а и функционисању локалне заједнице.

У наредних седам дана млади ће стицати знања путем низа курсева попут пружања прве помоћи, реалистички приказ повреда и обољења, упознавање са вриједностима покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и анимација“, нагласио је Брборовић.

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади чланови Црвеног крста моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности.

Од првог кампа организованог у августу 2004. године, када су у Товладићу боравили млади из Италије, Француске, Шпаније, Норвешке, Македоније и БиХ, па све до овогодишњег издања кампа, кроз овај простор је прошло више од хиљаду учесника.