Опремљеност и обученост ватрогасаца на високом нивоу


КОТОР ВАРОШ, 29. НОВЕМБРА – Набавком савремене опреме током ове године знатно је побољшана техничка опремљеност Ватрогасне јединице Котор Варош, чиме је степен заштите од пожара у граду подигнут на виши ниво, истичу у општинском Ватрогасном друштву.

DSCN5582

Старјешина Ватрогасног друштва Недељко Сакан је рекао да се предузимају бројне активности, које су усмјерене на стварање бољих услова за рад ватрогасаца.

У посљедњих годину дана Ватрогасну јединицу смо опремили новим униформама, које се састоје од интервенцијских одијела, чизама, кацига, цријева, пумпе и заштитних рукавица. На тај начин смо подигли ниво заштите ватрогасаца на пожарима, а уједно ћемо бити у сваком моменту на услузи грађанима“, истакао је Сакан.

Поред набавке нове опреме, а захваљујући средствима општине Котор Варош у износу од 40.000 КМ, оспособљено је ватрогасно возило за брзе интервенције а у плану је набавка мањег интервентног возила.

Интервентно возило нам је неопходно да га можемо користити, поред гашења пожара, и у другим интервентним случајевима спасавања а одликује их за разлику од расположивих ватрогасних камиона, брзина и прилагодљивост и на мање приступачним теренима“, додао је Сакан.

Такође, захваљујући средствима општине Котор Варош набављена је најсавременија опрема за спашавање унесрећених након саобраћајних удеса, а саниране су и просторије за рад јединице.

Приликом данашње посјете Ватрогасном друштву начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је похвалио рад старјешине и обученост 12 запослених ватрогасаца, те истакао да ће општина, у складу са могућностима и средствима из буџета, значајно помагати рад ове службе.

Професионалана ватрогасна јединица Котор Варош по броју интервенција, опремљености и обучености ватрогасаца, спада међу најуспјешније ватрогасне јединице у Републици Српској.