Отворена апотека у кругу Дома здравља


КОТОР ВАРОШ, 5. НОВЕМБРА – Модерна апотека отворена је данас у кругу Дома здравља „Свети Пантелејмон“ у Котор Варошу чиме је заокружена палета услуга које је могуће добити у комплексу ове здравствене установе.

Апотека се налази на мјесту некадашњег објекта Хитне помоћи, који је „МОЈА апотека“ изградила о свом трошку и направила једну од најмодернијих апотека у свом ланцу који броји више од 30 продајних мјеста.

IMAG0009

Владимир Бибић, директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“, изјавио је да су направили још један добар пословни потез, јер је стари и дотрајали објекат био у рушевном стању.

Првобитно смо планирали да га уклонимо, а сада је ту модеран и изнова изграђен објекат“, истакао је Бибић.

Споразумом између Дома здравља и „МОЈЕ апотеке“ је предвиђено да ланац апотека изгради нови објекат, а да Дом здравља спреми потребну документацију и уступи зграду на кориштење на период од десет година уз ренту од самог почетка рада апотеке.

IMAG0007

Дом здравља је овим потезом обезбиједио нове приходе од којих за десет година, колико траје уговор, може обезбиједити нови возни парк или инвестирати озбиљна средства у опрему, а веома важно је да је зграда у власништву Дома здравља“, поручио је Бибић и додао да је пацијентима олакшано лијечење јер ће сада имати све на једном мјесту.

Круг Дома здравља је осим додатне функционалности добио и нову визуелну вриједност, јер се апотека одлично уклопила са новоизграђеним блоком у којем се налазе Хитна помоћ и амбуланта породичне медицине.

Руководилац службе маркетинга „МОЈЕ апотеке“ Душко Павичић је рекао да је ова апотека посебна прије свега по томе што је креирана тако да може правовремено да одговори на све потребе корисника у вези са здрављем.

IMAG0011

МОЈА апотека је данас лидер у малопродаји љекова и помоћних љековитих средстава у РС, те има највећу апотекарску мрежу од 50 апотека и више апотекарских станица на подручју 22 општине у Републици Српској и 1 у Федерацији“, истакао је Павичић.