Отворена изложба о Крушеву Брду


КОТОР ВАРОШ, 20. АПРИЛА – У организацији удружења “Вилено коло” и мјесне заједнице Крушево Брдо данас је у галеријском простору кино-сале отворена Изложба о селу, на којој су изложени етно предмети и књиге које приказују старо село Крушево Брдо.

Испред мјесне заједнице Крушево Брдо изложбу је отворио Горан Ивановић истакавши да су са једне стране изложени етно предмети који су кориштени у свакодневном животу, а са друге стране књиге.

DSCN9161

Жељели смо да направимо равнотежу мукотрпнпог рада и настојања да се људи баве просвјетом, као подсјећање на двије љубави према селу“, рекао је Ивановић.

По његовим ријечима ова изложба је допринос села у обиљежавању 24. априла – Дана општине Котор Варош.

Управо је народ са села изнио највећи терет ослобођења града и ово је један од начина да вратимо дуг нашим прецима“, нагласио је Ивановић.

DSCN9166

На изложби су као посебан куриозитет представљене књиге које спадају у културно благо народа.

Књиге су из моје приватне колекције а са овом изложбом желим показати колико су наши људи на селу били и визионари и у образовању видјели будућност за своју дјецу“, закључио је Ивановић.

Организатори су подсјетили посјетиоце на заборављене традиције гусала и женског пјевања као и данашњих трендова у музици овог краја.