Отворена изложба слика “Котор Варош 2024”


КОТОР ВАРОШ, 21. СЕПТЕМБРА – У галеријском простору кино-сале у Котор Варошу синоћ је отворена изложба слика “Котор Варош 2024”, на којој су представљена 23 умјетничка дјела настала током овогодишње Ликовне колоније.

На овогодишњој Ликовној колонији, која је одржана под покровитељством општине Котор Варош и Центра за културу, спорт и информисање, учествовало је 12 академских сликара и дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

3

Изложбу је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао значај овог догађаја за локалну заједницу.

Ликовна колонија је постала традиционална и дио је културног мозаика наше општине, а имала је за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности“, нагласио је Сакан.

Умјетници су током три дана, проведена на отвореном, пренијели на платно амбијент природе и њених љепота, а сликали су и по сопственом нахођењу.

Циљ изложбе јесте да представи радове публици, али и да промовише ликовну умјетност на подручју општине Котор Варош“, рекао је организатор и учесник Ликовне колоније Горан Чупић.

2

Љубитељи умјетности изложбу ће моћи да погледају до петка 27. септембра од 17.00 до 20.00 часова.