Отворена изложба слика Ликовне колоније

Отворена изложба слика Ликовне колоније


КОТОР ВАРОШ, 25. СЕПТЕМБРА – У галеријском простору кино сале у Котор Варошу вечерас је отворена изложба слика „Котор Варош 2020“, на којој је представљено 26 умјетничких дјела насталих током овогодишње Ликовне колоније.

На овогодишњој Ликовној колонији, која је одржана под покровитељством општине Котор Варош и Центра за културу, спорт и инормисање, учествовало је 14 академских сликара и дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Izložba slika 1

Изложбу је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао значај овог догађаја за локалну заједницу.

Ликовна колонија је постала традиционална и дио је културног мозаика наше општине, а имала је за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности“, нагласио је Сакан.

Умјетници су током три дана, проведена на Градском тргу, пренијели на платно амбијент природе и њених љепота, а сликали су и по сопственом нахођењу.

Izložba slika 5

Циљ изложбе јесте да представи радове публици, али и да промовише ликовну умјетност на подручју општине Котор Варош”, рекао је организатор и учесник Ликовне колоније Горан Чупић.

Он је додао да ће сав приход остварен од продаје слика бити искориштен за развој ликовне умјетности на подручју општине.