Отворена изложба фотографија „Котор Варош некада и сада“


КОТОР ВАРОШ, 18. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. априла, Народна библиотека је организовала изложбу фотографија „Котор Варош некада и сада – ретроспектива кроз објектив“.

IMG-0de8ed68d6a2836cb0df6e697b2755e6-V(1)

Кроз историју и модерно вријеме приказани су најпрепознатљивији дијелови града и старе грађевине данас и прије неколико деценија.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је отворио изложбу и том прилико рекао да она има свој значај због чињенице да Которварошани воле да се присјете људи, старих грађевина и улица.

Ове фотографије имају историјску вриједност и неопходно их је сачувати од заборава, како би наредне генерације могле правити сличне изложбе“, истакао је Сакан.

Директор Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић је нагласила да старе фотографије враћају успомене на град у којем се некада лијепо живјело.

Данас живимо у модерном граду, али нисам сигурна да ли и у љепшем времену. Управо је та дилема била подстрек да направимо изложбу која ће старијим суграђанима евоцирати успомене, а млади ће имати прилику да стекну праву слику о Котор Варошу“, истакла је Васићева.

Ученици Средњошколског центра „Никола Тесла“ су први посјетили изложбу фотографија, која ће бити отворена до 25. априла.