Отворено дјечије одјељење у Народној библиотеци

Отворено дјечије одјељење у Народној библиотеци


КОТОР ВАРОШ, 18. СЕПТЕМБРА – Захваљујући реализацији пројекта вриједног 30.000 КМ, који је которварошкој Народној библиотеци одобрило Министарство цивилних послова БиХ у оквиру гранта за суфинансирање установа културе у БиХ за 2017. годину, данас је отворено реновирано дјечије одјељење.

Пројектом је адаптирано комплетно дјечије одјељење, уграђене нове полице, замијењена столарија у одјељењу за дјецу и у дјечијем изложбеном простору, набављене полице са стакленим вратима и рачунарска опрема.

DSCN8497

Директор Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић рекла је да је реновирана комплетна унутрашњост ове установе.

Коначно смо опремили кутак за читаоницу, гдје ће студенти и ученици моћи несметано да уче и раде на рачунару. Ријешили смо питање смјештаја дјечије завичајне збирке, а из властитих средстава смо реновирали позајмно одјељење“, истакла је Васићева.

Отварању дјечијег одјељења присуствовао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и културни радници ове локалне заједнице.

Пригодним програмом, у којем су учествовали малишани Дјечијег вртића “Лариса Шугић”, обиљежен је Дан библиотеке, а некадашњим радницама ове установе Зорици Шебић и Саиди Риџал уручене су захвалнице и пригодни поклони.

DSCN8493

Ријеч је библиотекаркама које су читав свој радни вијек провеле у нашој библиотеци и које су својим залагањем и трудом оставиле неизбрисив траг у Котор Варошу“, додала је Васићева.

Поводом Дана библиотеке постављена је и изложба “Идућ’ учи, у векове гледај”, аутора Јеленка Бојића, предсједника СПКД “Просвјета” Бањалука, на којој је сликовито приказан живот Доситеја Обрадовића.