Отворен камп Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – У насељу Товладић код Котор Вароша синоћ је отворен тренинг камп Вишенамјенских теренских екипа Црвеног крста под радним називом „Припреме за одговор на катастрофе 2018“.

Тренинг камп је, у присуству бројних гостију и полазника, свечано отворио предсједник Општинске организације Црвеног крста Војислав Главаш, који је истакао значај и циљ четверодневног окупљања Вишенамјенских теренских екипа.

Kamp 3

Млади волонтери ће стицати знања путем низа курсева и радионица на тему пружања прве помоћи, употребе средстава везе и кориштење топографских карата, припреме објеката за привремени смјештај, а учиће о историјату, законима и дјеловању Црвеног крста у случају конфликата“, рекао је Главаш.

Радионице и курсеве ће водити искусни инструктури из которварошког Црвеног крста и гости предавачи из Бањалуке, Пала и Гацка.

Kamp 1

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади црвенокрсташи моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности.

Реализацију овог кампа су значајно помогли општина Котор Варош и Републичка управа Цивилне заштите.