Пекара Обеликс тријумфовала на турниру у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 19. ЈУНА – Екипа „Пекаре Обеликс“ побједник је 50. традиционалног турнира у малом фудбалу „Котор Варош 2017“, савладавши у финалу у сениорској конкуренцији састав „Акрополис КМФ Котор Варош“ резултатом 4:2.

Играч одлуке у финалном сусрету јубиларног турнира био је Синиша Ђаковић, стријелац три гола, док се на другој страни са два гола истакао Мирослав Недић, који је проглашен за најбољег играча турнира.

Најбољи голман је Давор Моћић, а најбољи стријелац Обрен Цвијановић, чланови побједничког састава.

У конкуренцији предузећа и јавних установа „Спортек 2“ је у финалу савладао „Механичке конструкције“ послије бољег извођења пенала резултатом 4:3, у регуларном току утакмице било је 0:0.

Горан Петрушић и Данијел Пешевић из „Механичких конструкција“ проглашени су за најбољег стријелца и голмана, док је епитет најбољег играча понио Синиша Ђекановић из екипе „Спортек 2“.

Код млађих пионира прво мјесто је освојила екипа „АС Славен“, чији су играчи Стефан Ђурић (најбољи играч), Саша Бјелошевић (најбољи стријелац) и Александар Томић (најбољи голман) уједно и најупсјешнији појединци турнира.

У пионирској конкуренцији надмоћно је тријумфовала екипа „Елли Бара“, прије свега захваљујући Милошу Чупићу (најбољи играч) и Дамјану Пешевићу (најбољи стријелац). За најбољег голмана проглашен је Сергеј Максимовић из екипе „Спортек“.

Награде најуспјешнијим појединцима и екипама су уручили начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, замјеник начелника општине Котор Варош Младен Тривуновић и директор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Драган Зељковић.

Турнир је имао хуманитарни карактер, а преко хиљаду посјетилаца и сви финалисти су учествовали у акцији скупљања средстава за лијечење врхунског спортисте и вриједног ученика Вање Пејаковића, који је доживио тешку несрећу на екскурзији.

На турниру је укупно учествовало 50 екипа у четири узрасне категорије, а одлични организатори су били општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.