Повећана средства за стипендије


КОТОР ВАРОШ, 1. ОКТОБРА – Одборници СО Котор Варош су на 24. засједању локалног парламента једногласно усвојили одлуку о извршењу општинског буџета за прво полугодиште ове године. Умјесто предвиђених 60.000 КМ донесена је и одлука да се за стипендирање студената издвоји 69.000 КМ, а биће додијељена и новчана средства за укупно 13 „вуковаца“ и ученика генерације у износу од 100 КМ.
Одборници су усвојили програме утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за 2015. годину и зимског одржавања путева на подручју општине, као и одлуке о усвајању Урбанистичког плана за период 2009-2030. година и измјени концепта коришћења дијела тока ријеке Врбање и студије економске оправданости за изградњу 5 мини хидроелектрана.
Умјесто досадашњег директора ЈЗУ Дом здравља „Свети Пантелејмон“ Милорада Кузмића (СДС) одлуком нове скупштинске већине на то мјесто је постављен Владимир Бибић (ПДП).
Славко Ђукић, Драган Мијић и Владан Ђекановић су на данашњем засједању локалног парламента одлучили да напусте клуб одборника СДС-а и формирају Слободни демократски српски клуб.
Незадовољни радом општинског одбора СДС-а поменута тројица одборника ће убудуће дјеловати као чланови Изворног СДС-а.