Повећан број радника у 2018. години

Повећан број радника у 2018. години


КОТОР ВАРОШ, 16. СЕПТЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан упознао је данас чланове Привредног савјета општине са чињеницом да је захваљујући завидном пословању привредних субјеката на подручју општине у прошлој години запослено 130 радника више и да је нето добит већа за 6,3 %.

Просјечна бруто плата је износила 957 КМ у прошлој години, евидентан је благи пораст запослених у времену све већег одласка радно способног становништва и настојаћемо да наставимо тај тренд и у овој години“, рекао је Сакан.

Буџет општине за 2019. годину износи 8.600.000 КМ, а у првом полугодишту су остварени приходи у износу од 5.900.000 КМ, док су расходи били 3.960.000 КМ.

Усвојена је информација о стипендирању студената и ђака, а за ту намјену из општинског буџета се издваја 70.000 КМ.

Спортска дворана која је изграђена у оквиру Средњошколског центра “Никола Тесла” због одређених недостатака још није добила употребну дозволу.

Сакан је на састанку о пројектима и активностима који су реализовани у протекла три мјесеца нагласио да је Комисија за технички пријем установила одређене недостатке на електроинсталацијама, који су у значајној мјери санирани, као и проблем котловнице која није завршена.

DSCN9396

Представници одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове су на иницијативу руководства Средњошколског центра “Никола Тесла” извршили предрачун радова на уређењу радионице за практичну наставу, уз могућност да се дио радионице може издати заинтересованим предузећима за отварање погона у машинској струци.

Закључено је да је неопходно путем донаторских средстава обезбиједити 35.000 КМ за санацију крова и техничко уређење радионице, како би она била функционална.

Одјељење за друштвене дјелатности у што краћем року мора оформити Савјетодавно вијеће Средњошколског центра “Никола Тесла”, које би по новом закону о Средњем образовању чинили привредници и чланови локалне управе.

Предузећу “Путеви Републике Српске” упућен је захтјев за давање сагласности за пројектовање и изградњу аутобуске станице код пилане “ЕФМ” на магистралном путу М-4 и да се још чека адекватан одговор.

DSCN9399

У току је израда Регулационих планова у Доњем Варошу и Кнез Михајловој улици, чиме би се на најбољи могући начин ријешио проблем саобраћајне инфратсруктуре, паркинга и простора у градским подручјима која гравитирају према фабрикама обуће “Дермал” и “Спортек”.

Изградња трасе водовода према мјесној заједници Забрђе тече предвиђеном динамиком и очекује се да ће проблем неадекватног снабдијевања водом за пиће бити ријешен до краја октобра, односно да ће воду за пиће добити домаћинства до Основне школе и фабрике “Сим техник”.