Подијељено шест мотокултиватора за угрожене минама


КОТОР-ВАРОШ, 31. ОКТОБРА – Подјелом првих шест донираних мотокултиватора у општини Котор-Варош почела је реализација пројекта Социо-економско оснаживање жртава мина и њихових породица кроз пословну обуку и стварање могућности за запошљавање, који финансира ЕУ у износу од 93.000 КМ.

traktori

Представник њемачке невладине организације АСБ Иштван Колар истакао је да је у општини Котор-Варош 20 корисника прошло обуку и да је било предвиђено запошљавање њих 12, али да је због велике заинтересованости и потребе да се помогне овој категорији људи донацију добило 15 корисника.

Вршилац дужности начелника Одјељења за општу управу општине Котор-Варош Милијана Гавранић истакла је да је првој тури подијељено шест мотокултиватора од укупно девет колико је предвиђено, док ће за преосталих шест корисника бити уручене донације у виду мини сушара за биље.

Ратни војни инвалиди Дражен Пезеровић и Радован Шкорић истакли су да ће им ова помоћ добро доћи, јер од плате тешко могу прехранити своје породице.

Средства која добију од општине Котор-Варош и њемачке невладине организације АСБ усмјериће у пољопривредну производњу. “Посједујем воћњак од 600 садница, а захваљујући овој донацији проширићу пољопривредне дјелатности и лакше реализовати предвиђене активности“, рекао је Пезеровић.

dva

Од 26 општина, колико их је обухваћено овим пројектом, Котор-Варош је своје активности реализовао у рекордном року, почевши од обезбијеђивања дијела средстава до организације обуке за учеснике.